domingo, 12 de agosto de 2012

 Sociala nätverk

Sociala nätverk är sociala strukturer som består av grupper av människor, som är sammankopplade med en eller flera typer av relationer som vänskap, släktskap, eller som delar gemensamma intressen conocimientos.Para nätet kommunikationsplattformar,
Social nätverksanalys undersöker sociala strukturen med grafteori och identifiera de enheter som "noder" eller "spetsar" och relationer som "Länkar" eller "kanter". Strukturen hos den resulterande grafen är ofta mycket komplex. Såsom nämnts kan det finnas många typer av kopplingar mellan noderna. Den tvärvetenskapliga forskning har visat att sociala nätverk fungerar på många nivåer, från familjeförhållanden till relationer Statewide organisationer (i detta fall talar vi om politiska nätverk), spelar en viktig roll i att bestämma den politiska dagordningen och vilken utsträckning individer eller organisationer att uppnå sina mål eller påverkas.
I sin enklaste form är ett socialt nätverk en karta över alla relevanta länkar mellan alla studerade noder. Vi talar här om nätverk "sociocentric" eller "fullkomlig". Ett annat alternativ är att identifiera det nätverk som involverar en person (i olika sociala sammanhang där de interagerar), i vilket fall vi talar om "personliga nätverk".
Det sociala nätverket kan även användas för att mäta socialt kapital (dvs. det värde som en enskild får tillgängliga resurser genom sitt sociala nätverk). Dessa begrepp visas, ofta i ett diagram där noderna är punkter och loopar, linjer.

Social nätverksanalys



Exempel på ett socialt nätverk diagram. Noden som har den högsta centrala förmedling markeras i gult.
Den sociala nätverksanalys (relaterad till nätverket teori) har vuxit fram som en viktig strategi i de moderna samhällsvetenskaperna, bland vilka inkluderar sociologi, antropologi, socialpsykologi, ekonomi, geografi, statskunskap, scientometrics, kommunikation studier, organisatoriska studier och sociolingvistik. Han har också vunnit stort stöd i fysik och biologi bland annat.
I vardagligt språk användas fritt idén om "sociala nätverk" för över ett århundrade för att beteckna komplexa uppsättningar av relationer mellan medlemmarna i de sociala systemen i alla dimensioner, från mellanmänskliga till internationell nivå. År 1954, antropologen J. Manchester School A. Barnes började använda termen systematiskt för att visa mönster av slingor, som omfattar begrepp som traditionellt används av samhällsvetare: avgränsas grupper (t.ex., stammar, familjer) och sociala kategorier (t.ex. kön, etnicitet). Akademiska och S.D. Berkowitz, Stephen Borgatti, Ronald Burt Burt, Kathleen Carley Carley, Martin Everett, Katherine Faust, Linton Freeman, Mark Granovetter Granovetter, David Knoke, David Krackhardt Krackhardt, Peter Marsden, Nicholas Mullins, Anatol Rapoport Rapoport, Stanley Wasserman, Barry Wellman Wellman R. Douglas R. Vit Vit, Vit och Harrison vita utökat användningen av systematiska sociala nätverk analys.
Analys av sociala nätverk har vuxit från en suggestiv metafor för att bli ett analytiskt förhållningssätt och en paradigm, med sina teoretiska principer, metoder, programvara nätverksanalys programvara för analys av sociala nätverk och riktlinjerna för forskning själva. Analytiker studerar inflytandet av alla delar och vice versa, effekten av den selektiva verkan av individer i nätet, från struktur till relationen och individen, från beteenden till attityd. Som nämnts dessa tester görs väl i kompletta nätverk, där banden finns särskilda relationer i en definierad befolkning, eller i personliga nätverk (även känd som egocentriska nätverk, men inte exakt jämförbara), där vi studerar "personliga samhällen "2 Skillnaden mellan nätverk / totalt och komplett personliga nätverk / egocentriska beror mycket mer på analytikern förmåga att samla in data och information. Det vill säga, för grupper, såsom företag, skolor och företag med medlemskap, räknar analytiker att få fullständig information om vem som är på nätet, samtliga egon och förändrar potentiella deltagare. Den personliga studie / självcentrerad är vanligtvis när identiteter eller egon känd, men inte deras annorlunda. Dessa studier kan egon att lämna information om identiteten hos den förändrar och det finns ingen förväntan att olika uppsättningar av egon eller ändrar är kopplade till varandra.



En annan schematisk bild av ett socialt nätverk.
Ett nätverk byggs från en snöboll hänvisar till tanken att förändrar identifieras i en undersökning av ett antal inledande Egos (noll tidvattnet) och samma ändrar egon blir i omgång 1 och utse andra Ytterligare förändrar och så vidare tills andelen nya förändrar börjar minska. Även om det finns flera logistiska begränsningar genomföra studier snöboll senaste utvecklingen är att betrakta hybrid nätverk, där egon i kompletta nätverk kan nominera förändrar som annars inte skulle identifieras så att de är synliga för alla red.3 egon för hybrid nätverket kan vara värdefullt att undersöka totala nätverk / fylla på förväntningar om att det finns stora aktörer är utanför den identifierade formellt. Till exempel företagets anställda arbetar ofta med externa konsulter som ingår i ett nätverk som inte helt kan fastställas före datainsamling.

Sara Forest - Echo - Oli

I social nätverksanalys, presenterar flera analytiska trender:


Ingen del av hypotesen att blocken är grupper i samhället: den metod är öppen för att studera mindre definierade sociala system, från icke-lokala samhällen till länkar via webbplatser.


Snarare än att behandla individer (personer, organisationer, stater) som diskreta enheter Analysen fokuserar på hur strukturen av relationer påverkar individer och deras relationer.


I motsats till analyser som utgår från att socialisering av normer bestämmer beteende, är nätverksanalys används för att observera i vilken utsträckning struktur och sammansättning av relationer mellan individer påverkar reglerna.

0catch, 6te, Altervista, Bligoo, Blog.hr, Blogcindario, Blogcu, Bloguay, Blox, Canalblog, Doomby, Estranky, Everyoneweb.de, Exblog, Freelancer, Freewebspace, Galeon, Hispavista, Imgur, Jigsy, Jouwpagina, Letterdash, Mex, Myblog, Movistar, Ourstory, Over-blog, Patch, Pixnet, Roodo, Seesaa, Skynetblogs, Spruz, Thoughts, Twilog, Ucoz.es, Ucoz.net, Weblog, Webnode, Webry, Webspawner, Yolasite, Zjol

Formen på ett socialt nätverk bidrar till att avgöra nyttan av nätverket för sina medlemmar. Mindre nätverk och strängare, kan vara mindre lämpligt att deras medlemmar än nätverk med massor av lösa förbindelser (svag länk) med personer utanför huvudnätet. De mer öppna nät med många svaga och sociala relationer är mer benägna att presentera nya idéer och möjligheter för sina medlemmar än slutna nät med många redundanta förbindelser. Med andra ord, en grupp vänner som bara gör saker med varandra och dela samma kunskap och möjligheter. En grupp av individer med kopplingar till andra sociala världar kommer sannolikt att få tillgång till ett bredare utbud av information. Det är bättre för individuell framgång att ha kontakter med olika nätverk snarare än många anslutningar inom ett enda nätverk. På samma sätt kan den enskilde inflytande eller agera som mellanhänder i sina sociala nätverk, en bro mellan två nätverk som inte är direkt kopplade (sk fyllning strukturella hål).


Kraften i sociala nätverket analys är dess skillnad från traditionella studier i samhällsvetenskap, vilket antar att attributen enskilda aktörers, oavsett om vänligt eller ovänligt, smart eller dum, etc.-är det frågor. Social nätverksanalys ger en vision som är både kompletterande och alternativ, där attribut individer är mindre viktiga än relationer och kopplingar till andra aktörer i nätverket. Detta tillvägagångssätt har visat sig användbart för att förklara många verkliga fenomen, men lämnar mindre utrymme för individuell handling och människors förmåga att påverka sin framgång som till stor del bygger på strukturen i ditt nätverk.


Sociala nätverk har också använts för att undersöka hur organisationer interagerar med varandra, kännetecknar de många informella kopplingar som länkar chefer tillsammans, samt föreningar och anslutningar mellan anställda i olika organisationer. Till exempel kommer makt inom organisationer ofta mer från i vilken utsträckning en individ inom ett nätverk är i centrum för många relationer, din riktiga jobb. Sociala nätverk spelar också en viktig roll vid rekrytering inom den kommersiella framgång och arbetsprestation. Nätverk är hur företagen samlar information, motverka konkurrens och samverkan prissättning eller politik.


Historia sociala nätverk analyser


Linton Freeman har skrivit historien om utvecklingen av sociala nätverk och sociala nätverk analys.


Prekursorer av sociala nätverk i slutet av sjuttonhundratalet inkluderar Émile Durkheim och Ferdinand Tönnies. Tönnies hävdade att sociala grupper kan existera antingen som personliga och direkta sociala band som länkar individer som delar dessa värderingar och tro (Gemeinschaft), eller som formella och instrumentella sociala band (Gesellschaft). Durkheim lämnat någon förklaring individualistiska sociala faktum hävdade att sociala fenomen uppstår när interagerande individer utgör en verklighet som inte kan förklaras i termer av attribut enskilda aktörer. Åtskillnad mellan ett traditionellt samhälle med "mekanisk solidaritet" - som råder om enskilda skillnader minimeras och ett modernt samhälle med "organisk solidaritet" - som utvecklar samarbetet mellan differentierade individer med oberoende roller.


Samtidigt, Georg Simmel i början av nittonhundratalet, var den första forskare att tänka direkt i termer av sociala nätverk. Deras tester indikerar vilken typ av nätstorleken och interaktionen sannolikheten för interaktion på grenade nätverk av svag punkt, snarare än i grupp. (Simmel, 1908/1971).


Efter en paus i de första decennierna av nittonhundratalet, fanns tre traditioner i sociala nätverk. På 1930-talet, L. Moreno J.L. Moreno banat väg för systematisk registrering och analys av social interaktion i små grupper, speciellt klassrum och arbetsgrupper (sociometry), medan en Harvard grupp ledd av W. Lloyd Warner Lloyd Warner och Elton Mayo undersökte maj mellanmänskliga relationer på arbetsplatsen. År 1940, i sitt tal till brittiska antropologer, AR Radcliffe-Brown uppmanade systematisk studie av networks.8 Det tog det ungefär 15 år innan denna inbjudan följdes systematiskt.


Den sociala nätverksanalys utvecklats med släktskapet studier av Elizabeth Bott i England mellan 1950 och studier av urbanisering i den grupp av antropologer från University of Manchester (tillsammans Max Gluckman och senare J. Clyde Mitchell Clyde Mitchell) mellan 1950 och 1960, utreda samhälleliga nätverk i södra Afrika, Indien och Förenade kungariket. Samtidigt, British antropologen SF Nadel kodifierad Fredrik Nadel en teori om social struktur som senare påverkade nätverksanalys.


Mellan 1960 och 1970 arbetade ett växande antal forskare på kombinationen av olika teman och traditioner. En grupp var Whitey Harrison vita studenter vid institutionen för sociala relationer vid Harvard University: Ivan Chase, Bonnie Erickson, Harriet Friedmann, Mark Granovetter Granovetter, Nancy Howell, Joel Levine, Nicholas Mullins, John Padgett, Schwartz (sociolog ) Michael Schwartz och Barry Wellman Wellman. Andra viktiga personer i denna första grupp var Charles Tilly, som fokuserade på nätverk i politisk sociologi och sociala rörelser, och Stanley Milgram, som utvecklat teorin om "sex grader av separation." Mark Granovetter och Barry Wellman är bland de tidigare studenter i White som har utarbetats och populariserade socialt nätverk analys.


Men den vita gruppen var inte ensam. På andra håll har andra forskare utvecklat en betydande självständigt arbete: samhällsvetare som är intresserade av matematiska tillämpningar, University of California Irvine omkring Linton Freeman, inklusive John Boyd, Susan Freeman, Kathryn Faust, A. Kimball Romney Kimball Romney och Douglas Vit, kvantitativ analytiker vid University of Chicago, inklusive Joseph Galaskiewicz, Wendy Griswold, Edward Laumann, Peter Marsden, Martina Morris och John Padgett, och forskare kommunikation vid University of Michigan, inklusive Lin nan Lin och Everett Rogers Rogers. På 70-talet var det en grupp-orienterad sak sociologi vid University of Toronto, om tidigare studenter Harrison White: SD Berkowitz, Harriet Friedmann, Nancy Leslie Howard, Nancy Howell, Lorne Tepperman och Barry Wellman Wellman, och följde även uppmärksammade teoretiska Modeller och Anatol Rapoport Rapoport spel. När det gäller teorin, kritiserade metodologiska individualism och grupp-baserad analys och hävdar att se världen ur sociala nätverk ger en mer analytisk hävstångseffekt.


I världen finns latinamerikanska tidningen och NÄTVERK webb NETWORKS, inrymt i RÖTT IRIS, skapas från International Social Network hölls i Sitges, Barcelona, ​​1998.


Forskning


Sociala nätverk analys har använts i epidemiologi för att förstå hur mönster av mänsklig kontakt hjälpa eller hindra spridning av sjukdomar som HIV i en population. Utvecklingen av sociala nätverk kan ibland vara simuleras med hjälp av medel-baserade modeller, vilket ger en inblick i samspelet mellan kommunikation regler ryktet sprider och social struktur.


Social nätverksanalys kan också vara ett effektivt verktyg för massövervakning - till exempel genomförde Information Awareness Total Information Awareness en grundlig undersökning om strategier för att analysera sociala nätverk för att avgöra om amerikanska medborgare eller inte var politiska hot.


Spridning av innovationer teorin utforskar sociala nätverk och deras roll i att påverka spridningen av nya idéer och metoder. De förändringsagenter och opinionsledare har ofta en större roll i att uppmuntra antagandet av innovationer, även om det också innebär faktorer som har samband innovation.


Samtidigt föreslog Dunbar Robin Dunbar att den typiska åtgärden i en egocentrisk nätverk är begränsat till cirka 150 medlemmar på grund av eventuella begränsningar av kanalkapaciteten av mänsklig kommunikation. Denna regel beror på tvärkulturella studier i sociologi och antropologi, speciellt på den maximala storleken på en by (i modernt språk bäst förstås som en Eco Village). Detta teoretiseras inom evolutionär psykologi när han säger att antalet kan vara ett lyckonummer gräns eller i genomsnitt människans förmåga att känna igen medlemmar och fortsätter att emotionella händelser med alla medlemmar i en grupp. Detta kan emellertid bero på ingripande i ekonomin och behovet av att följa de "fripassagerare", vilket gör det lättare i stora grupper för att dra nytta av fördelarna med att bo i ett samhälle utan att bidra till dessa förmåner.


Granovetter Mark Granovetter finns i en studie att ett stort antal svaga band kan vara viktigt för att hitta information och innovation. De kotterier har en tendens att mer homogena åsikter och har många gemensamma drag. Denna trend är därför hemofili som medlemmar av klickarna dras först. Men samma sätt känner varje medlem av gänget också om vad andra vet. Att hitta ny information eller idéer kommer smågruppsbanden medlemmar har att se bortom detta till dina andra vänner och bekanta. Detta är vad Granovetter kallas "styrka svaga band."


Det finns andra användningar av begreppet sociala nätverk. Till exempel är guanxi ett centralt begrepp i det kinesiska samhället (och andra östasiatiska kulturer), som kan sammanfattas som användningen av personligt inflytande. Den guanxi kan studeras ur ett socialt nätverk strategi.


Den lilla världen fenomen är hypotesen att kedjan av sociala bekanta som krävs för att ansluta till en godtycklig person till en annan godtycklig människa någonstans i världen, är oftast kort. Konceptet ledde till den berömda frasen sex grader av separation från resultaten av "en liten värld experiment" made in 1967 av psykologen Stanley Milgram. I Milgram experiment, ett urval av amerikanska individer ombads att göra för att få ett meddelande till ett särskilt mål person genom att låta det passera längs en kedja av bekanta. Den genomsnittliga längden av framgångsrika kedjor visade sig vara ungefär fem mellanhänder eller sex steg separation (de flesta strängarna i denna studie och är inte komplett). De metoder (och etik samt) av Milgram experiment senare ifrågasattes av en amerikansk forskare, och några andra forskning för att Milgram slutsats har funnit att graden av anslutningsinställningar som behövs kan vara högre. Akademiska forskare fortsätta att undersöka detta fenomen som tekniken för Internet-baserad kommunikation har slutfört telefon och post system som finns i tider av Milgram. En nyligen elektroniskt liten värld experimentet vid Columbia University, fann att omkring fem till sju grader av separation är tillräckliga för att koppla ihop två personer via e-post.


Samverkan kurvor kan användas för att illustrera bra och dåliga förhållanden mellan människor. En positiv länk mellan två noder betecknar en positiv relation (vänskap, allians, dejting) och en negativ koppling mellan två noder betecknar ett negativt samband (hat, ilska). Dessa kurvor över sociala nätverk kan användas för att förutsäga den framtida utvecklingen av grafen. I dem, finns det begreppet cykler "balanserad" eller "obalanserad". En jämvikt cykel definieras som en där produkten av alla tecken är positivt. Balanserade diagram representerar en grupp människor med liten chans att förändringar i sin syn på andra i gruppen. Obalanserade diagram representerar en grupp av person som kan förändra deras syn på andra i sin grupp. Till exempel, i en grupp av 3 personer (A, B och C) där A och B har en positiv, B och C har en positiv, men C-och A har en negativ relation, är en cykel av obalans. Denna grupp är mycket sannolikt att bli en balanserad cykel, så att B bara har en god relation med A, och både A och B har ett negativt samband med C. Genom att använda begreppet balanserade och obalanserade cykler, kan förutsäga utvecklingen av utvecklingen av ett socialt nätverk diagram.


En studie har funnit att lyckan tenderar att korrelera med sociala nätverk. När en person är glad, nära vänner har en 25 procent chans att också vara mer nöjd. Även människor i centrum av ett socialt nätverk tenderar att vara lyckligare i framtiden än i periferin. I näten studerade observerades i båda grupperna av glada människor och grupper av människor olyckliga, med en rad av tre grader av separation: lyckan hos en person i samband med nivån på lycka vänners vänners vänner.


Vissa forskare har föreslagit att de mänskliga sociala nätverk kan ha en genetisk grund. Använder ett urval av tvillingar ur det longitudinell studie av Adolescent Health National Longitudinal Study of Adolescent Health, fann att in-examen (antal gånger en person namnges som en vän), transitivitet (sannolikheten för att två vänner är vänner i en annan), och mäkleri och centralitet (antalet slingor i nätverket som passerar genom en given person) är ärftliga avsevärt. Befintliga modeller av nätverksbildning kan inte svara för denna inneboende variation, så forskarna föreslå en alternativ modell "attrahera och nu", som kan förklara de ärftliga och många andra funktioner av mänskliga sociala nätverk.


Sociala nätverk


Den stilbildande mjukvaran sociala nätverk en del av teorin om sex grader av separation, enligt vilken alla människor på denna planet är ansluten med högst sex personer. I själva verket finns det ett amerikanskt patent som kallas sex grader patentpor som redan har betalat Tribe och LinkedIn. Det finns många andra patent som täcker tekniken för att automatisera skapandet av nätverk och tillämpningar som är knutna till dessa.


Dessa sociala nätverk bygger på teorin om sex grader, är sex grader av separation teorin att vem som helst på jorden kan anslutas till någon annan person på planeten genom en kedja av bekanta som inte har fler än sex mellanhänder . Teorin var först föreslogs 1929 av den ungerske författaren Frigyes Karinthy på en novell som heter Chains. Konceptet bygger på idén att antalet bekantskaper ökar exponentiellt med antalet länkar i kedjan, och endast ett litet antal länkar är nödvändiga för alla kända blir hela den mänskliga befolkningen.


Termen sociala nätverket är myntat främst brittiska antropologer John Barnes och Elizabeth Bott, eftersom det för dem var det viktigt att överväga externa band till familj, bostads-eller social grupp medlemskap.


De mål som motiverade skapandet av sociala nätverkssajter är flera, främst, är att utforma en virtuell interaktion, där miljontals människor runt om i världen fokuserar med olika intressen.


Speglas också i boken "Sex grader: läran om ett uppkopplat Age" av sociologen Duncan Watts, och ser till att du kan komma åt vem som helst i världen på bara sex "humle".


Enligt denna teori vet varje person i genomsnitt mellan vänner, familj och medarbetare eller skola, ca 100 personer. Om var och en av dessa vänner eller nära bekanta är relaterat till ytterligare 100 personer, kan vem som helst skicka ett meddelande till 10.000 människor bara frågar en vän att passera meddelandet till dina vänner.


Dessa 10.000 individer skulle kontakta andra nivån, vet en individ inte men du kan lätt lära sig genom att fråga vänner och familj till idag, och som ofta används för att hålla ett jobb eller göra ett köp. När vi frågade någon, till exempel, om du vet en sekreterare intresserad av att arbeta drar dessa informella sociala nätverk som körs vårt samhälle. Detta argument förutsätter att de 100 vänner varje person är inte gemensamma vänner. I praktiken innebär detta att antalet kontakter i den andra nivån kommer att vara betydligt mindre än 10.000 eftersom det är mycket vanligt att ha gemensamma vänner i sociala nätverk.


Om de 10.000 kända ytterligare 100 skulle nätverket utökas till 1.000.000 personer anslutna i en tredje, till 100.000.000 i fjärde nivån, femte nivå i 10 miljarder 1,000,000,000,000 och en sjätte nivån. I sex steg, och tekniker som finns tillgängliga, kan det skicka en person någonstans i världen.


Uppenbarligen fler steg du har att ge, mer avlägsen blir sambandet mellan två individer och kommunikation svårare. Internet har dock eliminerat en del av dessa hinder skapa verkliga sociala nätverk, särskilt i vissa delar av professionella, artister etc..


I början av 50-talet, som Ithiel de Sola Pool (MIT) och Manfred Kochen (IBM) för att bevisa teorin matematiskt. Även om de kunde ange frågan "får en uppsättning av N människor, vad är sannolikheten att varje medlem i dessa N är anslutna till en annan medlem via K1, K2, k3, ..., kn länkar?" Efter tjugo år fortfarande inte kan lösa problemet till din egen tillfredsställelse.


År 1967 utarbetade amerikanska psykologen Stanley Milgram ett nytt sätt att testa teorin, som han kallade "den lilla världen problemet." Den lilla-världen experiment av Milgram involverade slumpmässigt urval av flera personer från mellanvästern att skicka vykort till en främling som ligger i Massachusetts, som ligger tusentals miles away. Avsändarna kände mottagarens namn, yrke och ungefärliga position. De blev tillsagda att skicka paketet till en person som de vet direkt och tror att det var den mest sannolika skulle alla hans vänner, att veta direkt till mottagaren. Denna person skulle göra samma sak och så vidare tills paketet själv levererats till slutdestinationen.


Även om deltagarna förväntas kedjan innehålla minst hundratals mellanhänder tog leverans av varje förpackning endast i genomsnitt mellan fem och sju mellanhänder. Milgram resultat publicerades i "Psychology Today" och inspirerade frasen sex grader av separation.


På det sociala programmet blogg grupperade 120 webbplatser i 10 kategorier, och QuickBase har också utvecklat en komplett bild på sociala nätverk.


Ursprunget till sociala nätverk går tillbaka åtminstone till 1995, när Randy Conrads skapar classmates.com hemsida. Det här sociala nätverket är avsedd för människor att återfå eller bibehålla kontakten med tidigare klasskamrater, högskola, mm.


År 2002 började dyka upp webbsidor som främjar nätverk på nätet amigosen cirklar när termen används för att beskriva relationer i virtuella gemenskaper, och blev populär i 2003 med ankomsten av webbplatser som MySpace eller Xing. Det finns över 200 webbplatser för sociala nätverk, men Friendster har varit en som bäst har använt tekniken med kretsen av vänner. Populariteten av dessa platser växte snabbt och stora företag har kommit in i rummet av sociala nätverk. Till exempel lanserade Google Orkut den 22 januari 2004. Andra sökmotorer såsom KaZaZZ mera Yahoo och sociala nätverk som skapats under 2005.


I dessa samhällen en första grupp av deltagare skicka meddelanden till medlemmar i sina egna sociala nätverk genom att bjuda in dem att ansluta sig till platsen. Nya deltagare upprepa processen, öka det totala antalet medlemmar och länkar nätverk. De webbplatser erbjuder funktioner såsom automatisk uppdatering av adressboken, synliga profiler, möjligheten att skapa nya länkar genom införandet tjänster och andra former av sociala nätverk på nätet. Sociala nätverk kan också skapas runt affärsrelationer.


IKT-verktyg för att öka effektiviteten av online sociala nätverk ("social software"), med verksamhet i tre områden, "The 3Cs" cross-
§ Kommunikation (att hjälpa oss att dela kunskap).
§ gemenskapen (hjälpa oss att hitta och integrera samhällen).
§ Samarbete (hjälp oss att göra saker tillsammans).


Etablera tillsammans kontakter (blandade nätverk) är en metod för socialt nätverk som kombinerar online och verkliga världen för att skapa en blandning. Ett socialt nätverk av människor kombineras om etableras genom ansikte mot ansikte händelser och community. De två mix elementen kompletterar varandra. Se även Social computing.


Sociala nätverk på Internet fortsätter att gå snabbt, särskilt i vad som kallats Web 2.0 och Web 3.0, och bland dem ingår en ny företeelse som syftar till att hjälpa användare i sina inköp på Internet: sociala nätverk inköp. Sociala nätverk handla försöka bli en plats för samråd och inköp. Ett utrymme där användarna kan diskutera alla frågor du har om de produkter du är intresserad, läsa och skriva recensioner, rösta på sin favorit produkter, träffa människor med liknande intressen och, naturligtvis, köpa produkten i större butiker med ett enda klick. Denna trend har ett namn, som kallas Shopping 2,0.


Typer av sociala nätverk


Det finns ingen enighet bland författare att föreslå en viss typ. I vissa områden tillämpa samma typ som en gång användes för portaler, dela dem i horisontell och vertikal: Horisontellt: sträva efter att tillhandahålla verktyg för samverkan i allmänhet: Facebook, Google +, Hi5, Bebbo. Vertikal av användare typ: Målet en specifik målgrupp, till exempel, professionell Linkedin, MyCatSpace kattälskare, etc. Vertikal av verksamhet: De som förespråkar en viss verksamhet. YouTube Videos, Twitter microblogging, shopping och mycket mer.


Metrics (åtgärder) i sociala nätverk analysen


Förmedling


Den utsträckning i vilken en nod ligger mellan andra noder i ett nätverk. Denna åtgärd tar hänsyn till anslutningen av nod grannar, vilket ger större värde för de noder som ansluter grupper. Åtgärden återspeglar antalet personer en person ansluten indirekt genom sina direkta länkar.


Kontakt


En obligation kan kallas om deras avskaffande kontakt orsakar anslutningspunkter omvandlas i olika delar av en graf.


Centrala


Denna åtgärd ger en ungefärlig uppfattning av den sociala kraften i en nod baserat på hur väl de "ansluter" den till nätverket. "Förmedling", "Närhet" och "Grade" är alla mått på central.


Centralisering


Skillnaden mellan antalet länkar för varje nod dividerat med högsta möjliga skillnad. En centraliserad nätverket kommer att ha många av dess länkar dispergerade runt en eller ett fåtal nodpunkter, medan ett decentraliserat nätverk är en i vilken det finns liten variation mellan antalet länkar varje nod uppvisar.


Närhet


I vilken grad en person är nära till alla andra i ett nätverk (direkt eller indirekt). Det speglar möjligheten att komma åt information via "Gossip nätverk" av nätverkets medlemmar. Sålunda är närhet inversen av summan av de kortaste avstånden mellan varje individ och en från de övriga i nätverket. (Se även: Proxemics). Den kortaste vägen är också känd som "geodetisk avstånd".


Klustring koefficient


Ett mått på sannolikheten att två personer ansluten till en nod för att associera sig själva. Ett högre klustring koefficient indikerar en högre "exklusivitet".


Sammanhållning


Den grad till vilken aktörer är anslutna direkt till varandra genom kohesiva bindningar. Grupper identifieras som 'klickarna', om varje individ är direkt kopplad med varandra, sociala kretsar "Om det är mindre strikt i direkt kontakt och detta är vaga, eller block av strukturell sammanhållning vid behov noggrannhet.


Examen


Räkna antalet länkar med andra aktörer i nätverket. Se även examen (grafteori).


(Individuell nivå) Densitet


Graden av förhållandet mellan en svarande känna varandra / del av banden mellan omnämnandet av en individ. Nätverket densitet eller bulkdensitet är andelen länkar i ett nätverk i relation till de totala eventuella samband (glesa kontra täta nätverk)

Blogger

Centralitet av medling flödet


Den grad i vilken en nod bidrar till summan av det maximala flödet mellan alla par av oss (exklusive den noden).


Egenvektor centrala (Auto Vector)


Ett mått på vikten av en nod i ett nätverk. Den tilldelar relativa poäng till alla noder i nätverket bygger på principen att anslutningar till noder som har en hög värdering bidrar mer till värdering av noden.

No hay comentarios:

Publicar un comentario